مقدمه

یکی از مسائل مهمی که بعد از تشکیل شرکت­های تجاری باید به آن توجه داشت آن است که برای اتخاذ تصمیمات مهمی که در مجامع شرکت گرفته می­شود، هر کس بر چه مبنایی و به چه میزان حق رای دارد و آیا این مساله قابل تغییر می­باشد یا خیر؟

در این مورد با توجه به قوانین و مقررات تجاری جاری کشور به بیان چند نکته کاربردی می پردازیم:

هر سهام یک رای

قاعده اولیه قانونی در شرکت­ های سهامی آن است که هر کس به میزان سهام خود دارای حق رای است. یعنی به تعداد سهام خود حق رای دارد. به طور مثال اگر کسی 1000 سهم از مجموع 10.000 سهام شرکت را در اختیار داشته باشد، دارای 1000 رای و به عبارت دیگر 10% از آرا خواهد بود.

اما قانون، الزام به رعایت این قاعده یعنی هر عدد سهم مساوی یک رای را در مورد مجامع تفکیک کرده است. بنا به مقررات قانونی، رعایت این قاعده در مورد مجمع عمومی موسس که در آن موسسین شرکت با تشکیل مجمع و ثبت صورتجلسه، تاسیس شرکت را اعلام می­نمایند، الزامی­ است. فلذا امکان توافق بر خلاف آن وجود ندارد و نمی توان در مجمع عمومی موسسین حق رای بیشتری برای کسی در نظر گرفت و یا کسی را به علتی از داشتن حق رای محروم نمود.

دو مثال نقض

برخلاف مجمع عمومی موسسین، در سایر مجامع، این قاعده قابل تعدیل و تغییر است. این مساله دو مثال بارز دارد. اول سهام ممتاز که به موجب آن ممکن است کسی حتی با یک سهام حق تعیین یک کرسی در هیات مدیره را داشته باشد یا در هر تصمیم­گیری دیگری میزان حق رای بیشتر از دیگر سهامداران باشد. دومین مثال در شرکت­ هایی ست که تعداد سهامداران زیاد است. در این گونه شرکت ها به دلیل آن که عملاً امکان حضور همه سهامداران جهت رای دادن در مجمع وجود ندارد، در مقررات شرکت پیش بینی می کنند که صرفاً سهامدارانی با حداقل تعداد سهام، دارای حق رای باشند( به طور مثال حداقل 10 سهم). در این حالت اصولاً تعدادی از سهامداران خرد، یک نفر را به عنوان نماینده خود معرفی می کنند تا وی به نمایندگی از همه آنان این حق را اعمال نماید.

یکی از تفاوتهایی که میان شرکت های سرمایه مثل شرکت های سهامی با شرکت های شخص محور مانند شرکت های تعاونی وجود دارد آن است که برخلاف شرکت های سهامی که حق رای بر اساس میزان سرمایه و میزان سهام تعیین می شود، در شرکت های تعاونی تعداد حق رای، ارتباطی با میزان سرمایه ندارد و همه اعضا تعاونی به طور مساوی از یک رای برخوردارند.

در اینجا می توانید مطالب بیشتری را پیرامون حد نصاب رای گیری در جلسات مجمع شرکت مطالعه بفرمایید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنیم با کارشناسان ما در ثبت‌یار در ارتباط باشید.

۷۴۳۱۸۷۰۰ -۰۲۱


omoresabti شرکت ,سهام ,میزان ,مجمع ,مثال ,سهامداران ,مجمع عمومی ,میزان سرمایه ,میزان سهام ,مجامع شرکت منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

عیادة هلیا المتخصصة للبشرة و الشعر و التجمیل حیوانات خانگی اینما فیلم دین دین کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. iranhesabdar :: ایران حسابدار فیلتر استخر اخبار روز کشور